argan yaylası

GÖLETTE SON AŞAMAYA GELİNDİ

Ordu’nun Akkuş ilçesine bağlı 1650 rakımlı Argan Yaylası’nda yapılan göletteki çalışmalar devam ediyor.

argan yaylası

Argan Yaylası’nı turizmin gözde mekânlarından biri yapmak için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in ufku ışığında hazırlanan gölet projesinde son aşamaya gelindi.

 

“ARGAN YAYLASI HAREKETLENECEK”

Göletin çevresine yapılacak rekreasyon alanlarıyla yaylanın hareketleneceğini belirten “Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, “Sayın Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler Argan Yaylası’na yapmış olduğu ziyarette buraya bir gölet yapılması gerektiğini söylemişti. Bizler de bu talimat üzerine harekete geçmiştik. Şuan için Argan Yaylası’nda bir gölet inşa etmiş durumdayız. Göletin çevresinde mesire, dinlenme ve rekreasyon alanları oluşturularak Argan Yaylası’nı hareketlendirilecek çalışmalar da gerçekleştireceğiz. Göletin geçirimsizliği sağlamak amacıyla membran çekildi. Aynı zamanda gölette riprap uygulaması çalışmaları da yapılıyor. Projede son aşamaya geldik diyebiliriz. Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları doğrultusunda buraya bir de RES projesi yapılacak. Bu anlamda ekiplerimiz RES projesi için çalışma gerçekleştirdi” dedi.

 

“ARGAN DİĞER YAYLALARLA YARIŞIR DURUMA GELECEK”

Argan Yaylası’na yapılacak çalışmalarla adından söz ettiren bir yer olacağını söyleyen Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatları doğrultusunda ve onun ekibinin çalışmaları neticesinde başlamış olduğumuz göletimiz son aşamaya gelmiş durumda. Burada olacak sosyal donatılar ve gölün etrafında olacak güzelliklerle yaylamız adından söz ettirecek. Proje bittiği zaman Argan’ımız diğer yaylalarla yarışır duruma gelecek. İnsanlar Akkuş’a geldikleri zaman hoşça vakit geçirebileceği ya da misafirini getirip gezdirebileceği bir alan olacak. Bu işlerin yapılmasında emeği olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler ve ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

RES PROJESİ DE UYGULANACAK

Yaklaşık 7 bin metrekare yüzey alanına inşa edilen gölet, 200 metre kret uzunluğa ve 12 metre yüksekliğe sahip olacak. Turizm amaçlı kullanılacak olan göletin üst kotlarında aynı zamanda RES (Rüzgâr Enerji Santrali) projesi de uygulanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir